Verkeer

Op ons IKC organiseren we veel activiteiten die te maken hebben met verkeer. We leren over het verkeer spelenderwijs met ons schoolplein, door wandelen en fietsen rondom de school, lessen en thema’s hieraan te koppelen, fietscontroles te organiseren, activiteiten organiseren met hulp van Veilig Bereikbaar Drenthe en in groep 7/8 door het theoretisch en praktisch fietsexamen. Zo hebben we aandacht voor het veilig deelnemen aan het verkeer. Mede hierdoor hebben we het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL).

Verkeersveiligheid Veel kinderen komen op de fiets naar school. Dat stimuleren we, het is immers goed voor hun gezondheid en op deze manier leren ze al spelenderwijs de verkeersregels. In het fietsenhok is er voor elke groep een stukje gereserveerd. Als ieder kind zijn of haar fiets netjes in het hok zet, dan is er ruimte genoeg. De school is niet aansprakelijk voor schade aan fietsen, een fiets gaat op eigen risico mee. Hoe verdrietig soms dat er fietsen schade hebben. Hetzij omdat een fiets per ongeluk omvalt, maar soms ook lijkt het dat er met opzet schade is veroorzaakt.

We maken dit bespreekbaar in de groep, wilt u dit ook thuis bespreekbaar maken? De situatie voord de school is niet altijd even veilig. Samen kunnen we wel iets doen aan de verkeersveiligheid rondom de school. Wilt u uw auto niet ergens op het gras parkeren, maar binnen een vak op één van de parkeerplaatsen in de nabijheid van de school? Daarnaast is het zo dat er voor de school een stopverbod geldt, deze regel is er niet voor niets. Laten we er samen voor zorgen dat het nog veiliger wordt rondom de school en we onze kinderen met een gerust hart (alleen) naar school kunnen laten gaan.

Verkeersbrigadiers

De verkeersbrigadiers kunnen uitkomst bieden voor de verkeersveiligheid rondom de school.

- Het oversteken kan veilig bij de daarvoor opgeleide verkeersbrigadiers

- Zelfstandig naar school kunnen gaan bevordert de zelfstandigheid van uw kind.

- Doordat de kinderen zelfstandig naar school gaan neemt de verkeersdrukte en daarmee de verkeersonveiligheid rondom de school af.

De verkeersbrigadiers bestaan uit ouders/verzorgers en groep 8. Zij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd bij de politie.

Oproep: Wegens het gebrek aan verkeersouders zijn we gestopt met het brigadieren. Jammer! We zijn dus dringend op zoek naar ouders/verzorgers die verkeersbrigadier willen worden zodat we dit weer kunnen oppakken. Kunt u vaak, soms of af en toe meehelpen na scholtijd? Geef u op! U kunt een mail naar school sturen.